sobota, 26 września 2015

Dyniowe babeczki z kremem cynamonowym

Składniki:
*na ciasto
- 1 szklanka dyni startej na dużych oczkach
- 200g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100ml oleju
- 90g brązowego cukru
- 90g białego cukru
- 2 jajka
*na krem
- 150g serka śmietankowego (np. kanapkowy)
- 50g miękkiego masła
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:
1. Jajka miksujemy z cukrem białym i brązowym na puszystą masę, następnie dodajemy olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i imbirem.
2. Do gładkiego ciasta wrzucamy dynię i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy 25-30 min., w 180 stopniach (do suchego patyczka), gotowe studzimy.
3. Masło miksujemy z serkiem, cynamonem i cukrem pudrem na gładki krem, wkładamy na chwilę do lodówki, by lekko się zszedł, następnie dekorujemy nim wystudzone babeczki.
Inspiracja:codojedzenia

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne