poniedziałek, 2 września 2013

Bruschetta

Składniki:
- 1 bagietka
- oliwa z oliwek
*z pomidorami
- 3 mięsiste pomidory
- 2 ząbki czosnku
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
*z pastą rybną
- 1 makrela wędzona
- 2-3 łyżki serka kanapkowego śmietankowego
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Bagietkę kroimy na skos na małe kromki, układamy na blaszce, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, aż lekko się zezłocą i będą chrupiące (uważać by nie były mocno spieczone).
2. Pomidory kroimy w kostkę, wcześniej sparzamy i obieramy ze skórki, następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek, kilka listków posiekanej bazylii, skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
3. Makrelę obieramy ze skóry i ości, dodajemy serek, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
4. Na jeszcze ciepłe kromki nakładamy farsz pomidorowy lub rybny, ozdabiamy bazylią

4 komentarze:

Panna Malwinna pisze...

Obie wersje bardzo smakowite. Ta z pomidorami zawsze kojarzy mi się z wakacjami :)

pastawithapplepie.blogspot.com pisze...

wygląda naprawdę fajnie ;) kolory cudne !

Mary pisze...

Prezentuje się wspaniale, musi smakować równie dobrze!

Justyna Bąk pisze...

wygląda rewelacyjnie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi