czwartek, 13 czerwca 2013

Tęczowa sałatka warstwowa

Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 2 pomidory
- kilka czarnych oliwek
- 1 mały jogurt grecki
- 1 awokado
- 1 op. Mix Sałat Active-Fit&Easy
- świeża bazylia
- 100g sera cheddar
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Awokado obieramy i miksujemy na gładko, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. W miseczkach, czy kubeczkach układamy warstwy: sałata-puree przygotowane z awokado-jogurt-odsączona fasolka-obrane i pokrojone w kostkę pomidory-starty ser cheddar-pokrojone oliwki z liskami bazylii. Gotową można podawać z grzankami.


Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
Sałatki przepisy Fit & Easy

3 komentarze:

Monika pisze...

Zdrowo i smacznie:)

flips pisze...

Świetnie się prezentuje jak egzotyczny koktajl :D.

Salvador Dali pisze...

jak cudownie podana! :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi